Kunstnerverksteder cs55

   Om cs55        Kunstnere/Artists        Atelier for nyutdannede         Prosjekt- og visningsrommet        Fellesverkstedet        Aktiviteter        Lenker        English    
  Aktiviteter
    LEDIG ATELIER FRA 1. APRIL 2019
    Anne Lise Karlsen
    Carl Martin Hansen
    KRIGSTEATERET TRIDENT JUNCTURE
    Tom Kosmo
    Tom Kosmo
    Astrid Sleire
    Marianne Berg
    Nina Grieg
    Astrid McGarrighan
    The Art of the Gestetner
    Astrid Sleire
    Vigdis Hareide
    Den norske idealstaten: forsamlingen
    Alt Går Bra i Kirkenes, Pikene på Broen
    Astrid Sleire
    Eva Kun og Arne Ingvaldsen
    LisBeth Johansen Sjøvoll
    Kunstnerverksteder cs55 20 ÅR ! 1998-2018
    B-open / 20-årsfeiring
    Workspace - utstilling og kunstnersamtale
    Den norske idealstaten - A project by Alt Går Bra at LevArt PARK in Levanger
    Marianne Berg
    Rita Marhaug
    Alt Går Bra studiegruppe: Alain Badiou
    Soups and Stories
    Arne Ingvaldsen
    Trudi Jaeger
    Carl Martin Hansen
    Alt Går Bra study group: Alain Badiou
    Astrid McGarrighan
    Karina Presttun
    Tom Kosmo
    Tom Kosmo
    Alt Går Bra presenterer Den norske idealstaten
    Alt Går Bra på LevArt (Levanger)
    Trudi Jaeger
    Astrid Sleire
    Samtaler som våpen og bilder som skjold av Alt Går Bra
    Rita Marhaug
    Alt Går Bra Studio, Kunstnerverksteder CS55
    Alt Går Bra Studio, Kunstnerverksteder CS55
    Kirsti van Hoegee
    Den norske idealstaten av Alt Går Bra på LevArt
    Alt Går Bra i London
    Kirsti van Hoegee
    David Rios

 

 

Workspace - utstilling og kunstnersamtale

Vernissage fredag 8. juni kl.18-21
Kunstnersamtale fredag 8.juni kl.18.30
Utstillingen er åpen lørdag 9. og søndag 10. juni kl.12-16.
Prosjektrommet 303, 3.etg.


Velkommen til bobler og feiring av Kunstnerverksteder cs55s 20 årsjubileum (1998-2018)!
Workspace er en utstilling med Astrid Sleire, Karina N. Presttun og Tom S. Kosmo.
Alle har atelier på huset og representerer spennet mellom ulike teknikker og kunstneriske strategier for kunstnerne ved Kunstnerverksteder cs55.

18.30 Kunstnersamtale ledet av Åse Løvgren (VISP)
Atelieret er stedet hvor verk blir tilvirket, og for mange navet i den kunstneriske produksjonen. Gjennom samtaler kunstnere imellom om egne og andres verk får man innblikk i deres motivasjon, rutiner og uvaner som skaper en arbeidshverdag i et atelierfellesskap og betydningen av dette.

Om:
Astrid Sleire (født 1961 Bergen) er utdannet ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design med hovedfag i keramikk. Hun lager skulpturer i keramikk og betong og har utført flere prosjekter for Kunst i Offentlige Rom.
I de siste årene har hun bygget små skulpturer som relaterer seg til størrelsen på hendene sine. Formene kan sees på som fragmenter som refererer til både arkitektur og natur. Et bredt spekter av farger er med på å intensivere formene og skaper kontraster i den totale installasjonen. De separate delene har blitt råbrent, glasert og deretter stablet til å danne former med variasjoner som omfavner både høyde, bredde og dybde. Installasjonen viser en del av et landskap av glaserte former som både er stabil og prekær.

Karina Nøkleby Presttun (født 1981 i Bergen) har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Bergen, avdeling for tekstil, og fra Skrivekunstakademiet i Hordaland. Hun har bakgrunn fra grafisk bransje.
Hun har laget en rekke arbeider i en applikasjonsteknikk basert på fotografi, der alle bitene blir skåret ut i tekstil på laserkutter og puslet sammen til en storformat collage. Siden 2013 har hun også jobbet skulpturelt med tekstilene, og det er der fokuset hennes ligger nå. Tematisk er hun interessert i relasjoner, kjønn, musikk og mønstre. De siste årene har hun samarbeidet med Kristina Aas.

Tom S. Kosmo (født 1975, Fauske) er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen, avdeling for grafikk. Han arbeider innen flere tradisjonelle medier som maleri, tegning og skulptur, men er kanskje mest kjent for sine trykk i den grafiske teknikken mezzotint.
I Kosmos produksjon vil mediets historie og førmoderne estetikk ofte ligge til grunn for hans kunstneriske valg, som alltid leder frem mot spørsmål knyttet til billedrommets autoritet, autonomi og utvikling. En figurativ surrealisme som tvinger sammen impulser fra hollandsk barokk, Theodor Kittelsen og norsk naturromantikk. Sentralt i motivkretsen står naturstudier. Kosmo arbeider imidlertid ikke direkte fra naturen, men fra kulturens fremstillinger av den. Elementer fra både eldre kunst og illustrasjon, populærkultur, private fotografier og miniatyrmodeller utgjør referansematerialet for Kosmos høyst personlige «natur» og enkeltindividets møte med den.

Åse Løvgren (født 1975 i Bodø) er utdannet billedkunstner og kurator. Uten å legge vekt på et spesifikt medium, metode eller rammeverk for sin produksjon, diskuterer hun kulturprodusentens rolle i vår samtid. Hun er del av det kunstneriske utviklingsprosjektet Synsmaskinen (synsmaskinen.net) ved KMD som utforsker kriser i vår samtid. Hun var kurator for Landmark, Bergen Kunsthall 2010-2013, nå arbeider hun som prosjektutvikler for VISP der hun er ansvarlig for Kritikersamtaler, samtaler som søker å engasjere en offentlig samtale rundt kunst.


Kunstnerverksteder cs55 ble etablert i 1998 på initiativ fra fagforeningene i Hordaland, BKFH og NKVN, og er driftet med tilskudd fra Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune. Tilskuddene gir tilgang til subsidierte produksjons- og formidlingslokaler for profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere, samt Bergen senter for elektronisk kunst (BEK), fordelt på 5 etasjer. Per i dag har vi 37 leietakere som deler 28 atelierer, i tillegg til 2 atelierer for nyutdannete (2-årige), et 52kvm stort prosjektrom for korttidsleie, samt et fellesverksted som begge kan leies av eksterne og interne kunstnere. BEK administrerer og drifter gjeste atelieret for nasjonale- og internasjonale kunstnere.

For mer info om jubileet se www.cs55.no. Alle arrangementer er gratis og åpent for alle.

Kunstnersamtalen er støttet av Visp.
Jubileumsutstilling og arrangementer er støttet av Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune.

Mari S. Norddahl holder workshop-performance TAKE A LIMB
lørdag 9. juni mellom kl. 10-18. Drop-in, atelier 304, 3.etg.
https://www.facebook.com/events/214849132576555/