Kunstnerverksteder cs55

   Om cs55        Kunstnere/Artists        Atelier for nyutdannede         Prosjekt- og visningsromet        Fellesverkstedet        Aktiviteter        Lenker        English    
  Kunstnere/Artists
    Aggi Folgerø Johannessen
    Bømlo kulturhus
    Stavanger kunstforening
    Grunnbok i bildeskaping
    CV
    Bodil Friele
    Ellen Hansen
    Kristen Keegan
    Kristina Austi
    Lars Staffan Evjen

 

Stavanger kunstforening

Trond Borgen: Poesiens Puls
Stavanger Aftenblad, 9.01.2002

Utstilling i Stavanger Kunstforening

Januar 2002

Utdrag av anmeldelse:

---Hun løsriver motivene fra den entydige figurasjon slik at vi aner, mer enn faktisk ser, motivene – som i Hamlet hvor en gjennomlyst gul form antyder en middelalderborg midt inne i en blå sommernatt. Her anvender hun fargen i en metamorfose av den ytre virkelighet, hun skaper en stemningsfull syntese av inntrykk, lengsel og drøm.

Og dette tar hun et skritt videre i Pegasus, hvor koloritten forvandler et helt enkelt motiv til et
eventyraktig syn som gløder og pulserer i en underlig stillhet. I slike malerier ligger opplagt en romantisk lengsel, og Folgerø Johannessen vet å stanse før bildet tipper over i banalitetens hengemyr.

De to trestubbene i ”Årringer” står som underlige billedformer – fantasieggende, koloristisk suggererende, åstedet for kresne maleriske finesser mer ennn konkret fortelling om vedhogst i skogen.

I ”Fyret” begrenses figurasjonen til en nærmest arketypisk fyr-form, og hun omgir den med gråtoner som viser seg å romme et nærmest uendelig fargespill. Her finner vi styrken i hennes evne til lyrisk abstraksjon av motivet. Og i ”Balansehest” underliggjør hun den røde dyreformen mot den mørke bakgrunnen, og det skjer gjennom en inderliggjøring av selve malerprosessen.


Printer friendly version
 
Hamlet
Pegasus
Fyret
Balansehest