Kunstnerverksteder cs55

   Om cs55        Kunstnere/Artists        Atelier for nyutdannede         Prosjekt- og visningsrommet        Fellesverkstedet        Aktiviteter        Lenker        English    
  Kunstnere/Artists
    Anne Lise Karlsen
    KOPPER
    Utsmykning Nordnes skole
    GATEKUNST 1
    GATEKUNST 2
    GATEKUNST 3
    GATEKUNST 4
    GATEKUNST 5
    Utstillingen Leirvik 2014
    Utstillingen Leirvik 2010
    RAKU-utstilling 2009
    Utstillingen Litt om livet 2006
    Etterutdanningskurs 2003
    cafe maria - 2001
    Gjestekunstner på PP - 1999/2000
    Arbeider fra 1983 - 1998
    CV 2019
    Azar Alsharif
    Caroline Kierulf
    David A. Rios
    Ingrid Bjørnseth
    LisBeth Johansen Sjøvoll
    Mette Sandfær
    Nina Grieg
    Tom Kosmo

 

cafe maria - 2001

et konsept av
anne lise karlsen &
bjørg taranger

Bergens Tidende 09.08.00 - Sissel Hamre Dagsland (utdrag) -
En kafé til jomfru Maria -
Hvilken kopp trenger du i dag? En som kan gi deg tro, håp eller trøst? Har du mest behov for omtanke og nærhet? Noe som kan beskytte eller tilgi?
På café maria,som åpner i Hordaland Kunstsenter i kveld, velger du kopp med det ordet som passer best til din sinsstemning og situasjon akkurat den dagen.
Hvert av de syv ordene som pryder de nye koppene på den nye kafeen er positivt ladet; alle kan de forbindes med de tradisjoner og forestillinger som knyttes til jomfru Maria.
Billedkunstner Bjørg Taranger og keramiker Anne Lise Karlsen har for en periode overtatt kafédriften som nylig er kommet i gang igjen på Hordaland Kunstsenter etter en lang pause. De driver kaféen så lenge utstillingen ved kunstnerne i C. Sundtsgate 55 varer, og har viet den til temaet jomfru Maria.
De har slått dem hvilket omfattende tema jomfru Maria er, ikke bare som en sentral skikkelse i kristendommen, men som et filosifisk og psykologisk symbol, en morsfigur, en kvinne som går igjen i alt fra kirkekunst til kitsch.


BA 09.08.00 - Ann Kristin Frøysand - Åpner kunstkafé -
I dag åpner café maria på Hordaland Kunstsenter. Selv kakene er kunst, og koppene har et budskap. Billedkunstner Bjørg Taranger har laget kafeen sammen med keramiker Anne Lise Karlsen som et bidrag på utstillingen til kunstnerne fra C.Sundtsgate 55. Kunstprosjektet har jomfu Maria som tema. Ordene på koppene er knyttet til jomfru Maria. Mens den konstraterende svarte sirkelen på bl.a skåler og lysestaker er symbolet for melankoli. Selv kakene taes inn i kunsten gjennom symbolsk glasur.
De har invitert professor i kunsthistorie Gunnar Danbolt, forfatter Marianne Solberg og billedkunstner Sissel Lillebostad til cafésnakk om Mariamyten 15.august.


Bergens Tidende 15.08.00 - Jomfru Maria på café -
café maria, Hordaland Kunstsenters lille kafé som denne uken blir drevet av kunstnerne Anne Lise Karlsen og Bjørg Taranger, serverer kaffen i kopper med positive ord knyttet til jomfru Maria. I dag på Maria Himmelfartsdag inviterer de til cafésnakk om Mariamyten og dens aktualitet i dag. Professor i kunsthistorie Gunnar Danbolt, forfatter Marianne Solberg og billedkunstner Sissel Lillebostad som alle har vært opptatt av Mariadyrkelsen er spesielt inviterte gjester.
Printer friendly version