Kunstnerverksteder cs55

   Om cs55        Kunstnere/Artists        Atelier for nyutdannede         Prosjekt- og visningsrommet        Fellesverkstedet        Aktiviteter        Lenker        English    
  Kunstnere/Artists
    Anne Lise Karlsen
    KOPPER
    Utsmykning Nordnes skole
    GATEKUNST 1
    GATEKUNST 2
    GATEKUNST 3
    GATEKUNST 4
    GATEKUNST 5
    Utstillingen Leirvik 2014
    Utstillingen Leirvik 2010
    RAKU-utstilling 2009
    Utstillingen Litt om livet 2006
    Etterutdanningskurs 2003
    cafe maria - 2001
    Gjestekunstner på PP - 1999/2000
    Arbeider fra 1983 - 1998
    CV 2019
    Azar Alsharif
    Caroline Kierulf
    David A. Rios
    Ingrid Bjørnseth
    LisBeth Johansen Sjøvoll
    Mette Sandfær
    Nina Grieg
    Tom Kosmo

 

Utstillingen Litt om livet 2006

ble vist i Galleri Format i Bergen i tidsrommet 7.9 - 1.10 2006

Utstillingen ble støttet av Bergen Kommune.Jeg har arbeidet med leire siden jeg kom til Bergen og begynte på Kunsthåndverksskolen i 1973, nesten 20 år gammel. Nå har det blitt 33 år med keramikk her i byen som har blitt min by.

Jeg er nok mest kjent for mine kopper med geometrisk dekor. Jeg er veldig glad i å lage kopper på grunn av størrelsen, arbeidsprosessen og at de blir brukt - at brukerne får et nært forhold til dem.
Jeg har lagd kopper i mange år nå, i porselensleire med begitningsdekor. Så mange at jeg kan hele prosessen og har kontroll over den.

Men i flere år har jeg i tillegg arbeidet med å forme i leiren med enkle og direkte teknikker. Utgangspunktet for det er at jeg i mange år har undervist i keramikk, hvor jeg har prøvd å vise leirens mange muligheter og uttrykk. Dette resulterte i at jeg har eksperimentert på egenhånd med mine egne arbeider.

Så da jeg ble invitert til å stille ut i Galleri Format, hadde jeg lyst til å lage en utstilling hvor jeg ga meg selv mulighet til å utvide meg faglig.
I tillegg hadde jeg lyst til å la min yrkes- og livserfaring være utgangspunkt på en eller annen måte, at det skulle bli en personlig utstilling.

Tittelen på utstillingen har blitt ” litt om livet ”. Jeg vil at utstillingen skal vise noe av livet på godt og vondt, men at den skal gi en positiv og tilgivende følelse i både form og innhold. Derfor har arbeidene fått en myk form i kontrast til den stramme dekoren på koppene. Nå i ettertid ser jeg at jeg har overført mange av dekorene til tredimensjonalt, men gjort de rundere.

Det har vært en spennende og lærerik prosess. Avogtil har jeg angret på at jeg har utfordret meg selv, at jeg bega meg ut på ukjente stier og ikke satset på det trygge. Det har vært mange frustrerende dager over at arbeidene har sprukket, at glasuren ikke har blitt slik som jeg trodde og ville, at jeg ikke har hatt kontroll på alt.
Akkurat som livet …….

Printer friendly version
 
9 krukker à ca.35x35x35 cm.
Fra utstillingen, 1.rom. foto: Pål Hoff
Fra utstillingen, 2.rom. foto: Pål Hoff
Fra utstillingen, 3.rom. foto: Pål Hoff