Kunstnerverksteder cs55

   Om cs55        Kunstnere/Artists        Atelier for nyutdannede         Prosjekt- og visningsrommet        Fellesverkstedet        Aktiviteter        Lenker        English    
  Kunstnere/Artists
    Aggi Folgerø Johannessen
    Bodil Friele
    Ellen Hansen
    Kristen Keegan
    Kristina Austi
    Lars Staffan Evjen

 

Egget eller Svanen?

Fagjuryen har nå plukket ut sine to kandidater til Totens Sparebanks skulpturkonkurranse. Nå er det opp til publikum å avgjøre hvilket av disse to forslagene som neste år skal avdekkes som bankens 150-årsgave til Gjøvik by.

Av de fem forslagene juryen hadde å velge mellom, valgte den de to som er skissert i Hunnselva; Ulla-Mari Brantenbergs Ponte verre og Æsa Björk Thorsteinsdòttirs Svanen.

Originalt og framtidsrettet

Thorsteinsdòttirs Svanen er av juryen beskrevet som en original og overraskende tolkning av kjente symboler for Gjøvik. Skulpturen skal vise svanens dynamiske kraftutfoldelse og dens bane når den letter fra vannflaten. Ideen materialiserer seg som en abstraksjon av en svane i profil, og en vinge i tre posisjoner der den brer seg ut og skyver ifra. Kunstneren trekker elven inn i ideen som metafor for tiden som går. Skulpturen skal utføres i cortenstål og staver av farget glass som skifter valør, samt ledlys som virker innenfra.

Utkastet er eksperimentelt i sin måte å benytte glass på og tilfører en ny dimensjon til glassmaterialet slik vi er vant til å se det og forstå det. Skulpturen har et stort visuelt potensial og vil kunne tilføre byens offentlige kunstsamling et originalt og framtidsrettet kunstverk, påpeker juryen.


Printer friendly version


Get Adobe Reader

Read file