Kunstnerverksteder cs55

   Om cs55        Kunstnere/Artists        Atelier for nyutdannede         Prosjekt- og visningsrommet        Fellesverkstedet        Aktiviteter        Lenker        English    
  Kunstnere/Artists
    Anne Lise Karlsen
    Azar Alsharif
    Caroline Kierulf
    David A. Rios
    Ingrid Bjørnseth
    LisBeth Johansen Sjøvoll
    Mette Sandfær
    Nina Grieg
    Tom Kosmo

 

Performance, KHIB 100 år, Grieghallen 2009

Under Kunsthøgskolens hundre - års jubileum i august 2009, i Peer Gynt salen, bidro jeg til forestillingen med en performance. Perfomancen bygget videre på temaet i mitt master prosjekt As White As It Gets.

Jeg engasjerte venner, naboer og kjente til å ha på seg de tretten arbeidsantrekkene, og andre til å komme med gode råd til nordmenn fra scenen. Personene i hvite arbeidsantrekk skulle delta i en "prisutdeling". Én og én skulle de komme opp på en pall og motta et bandolær der det sto tittelen på uniformen med store svarte bokstaver. Titlene er; Caregiver, Donor, Interpreter, Missionary, Liaison, Expert, Advocate, Developer, Adviser, Supervisor, Judicator, Peacekeeper, Educator.

Mens dette skjer er det to personer (opprinnelig fra Irak) som står bak på scenen og gir nordmenn gode råd via høytaleranlegget. Etterhvert som den hvite rekken er ferdig og går av scenen, blir de to som gir gode råd synlige og har tilslutt scenen for seg selv. Der uttrykkes det siste rådet, som er: "Selvfølgelig skal jeg lære om Norge og lære å snakke norsk, - det er min plikt. Men tenk også over hva du selv kan gjøre,- hva kan du lære?" Mens hun stirret på Frp -ordføreren Gunnar Bakke i salen.


Printer friendly version
 
Performance på KHIBs 100 års markering, 2009
Performance på KHIBs 100 års markering, 2009
Performance på KHIBs 100 års markering, 2009
Performance på KHIBs 100 års markering, 2009