AKTIVITET 2018

Den norske idealstaten: forsamlingen

7. september - 9. september
FORSAMLINGEN
DEN NORSKE IDEALSTATEN

Hvor ofte har du muligheten til å snakke om samfunnet du drømmer om? Fra 7. til 9. september 2018 er du invitert til å være publikum på folkeforsamlingen, «Den norske idealstaten», på LevArt. Dette vil være et forum for dialog med flere talere, alle innbyggere i Levanger, som vil dele sine (positive) visjoner for et rettferdig samfunn. Din rolle er like viktig som deres - å starte en dialog og en prosess der vi aktivt forestiller oss et bedre samfunn og hvordan vi kan organisere oss rundt våre ønskede ideer.

Dette prosjektet, som handler om borgernes engasjement, om muligheten for felles forestillinger og sosiale drømmer, er initert og tilrettelagt av kunstnergruppen Alt Går Bra (Tout Va Bien).

«Den norske idealstaten» gjennomføres på fem steder i Norge. Prosjektet er basert på Platons bok Staten, som et utgangspunkt for visjoner om en bedre fremtid for det norske samfunnet og for folkeforsamlinger på de ulike stedene. I Levanger inngår prosjektet som en del av PARK., et flerårig prosjekt i LevArt som har sin bakgrunn i Levanger kommunes beslutning om å endre den gamle skolegården omkring LevArts lokaler til en ny park for befolkningen. Prosjektet avsluttes med en forsamling og munner samtidig ut i et fysisk grep om parken i form av et forsamlingssted; lik en gresk agora, et sted for å fremtre, for taler og for samtaler. Slik peker kunstnerne på parken som et potensielt sentrum for byens kunstneriske, åndelige og politiske liv.

Alt Går Bra er en kunstnergruppe som undersøker krysningspunktene mellom kunst og politikk gjennom utstillinger, forestillinger, diskursive arrangementer og publikasjoner. Siden 2015 har de gjennomført og produsert en rekke arrangementer, opplesninger, performancer, forelesninger, studier og publikasjoner, blant annet den pågående internasjonale foredragsrekken Tout Va Bien-series i samarbeid med Bergen Kunsthall/Landmark, fra 2015, og bøkene The Mimeograph, A Tool for Radical Art and Political Contestation, Victor Charlie og A Moi le Plaire, a Toi le Faire, 2016.

Den norske idealstaten er støttet av Fritt Ord, Billedkunstnernes Vederlagsfond, KORO-URO, Levanger kommune og Hordaland fylke
www.altgarbra.org

FB:https://www.facebook.com/events/294116458036110

Print this page