UTSTILLINGER 2006-2010

Rita Marhaug

Mars 2007

" ETTER 18 ÅR"

Rita Marhaug, fotobasert djuptrykk.

”Emosjonell nærhet til betrakteren er et aspekt ved bildet jeg er opptatt av i bildeskapningen min. Valg av materialitet er viktig i denne sammenhengen. Dyptrykkets taktile appell og det fotografiske er knyttet sammen i utstillingen Etter 18 år. Det illusjonsskapende fortrenges her til fordel for kvaliteter som valg av papir- og trykksverte. Det er altså ikke grafikkens evne til imitasjon som er målet, men å undersøke og betone det som skjer i mellomrommet mellom fotografiet og trykket. I kommersiell grafisk produksjon er målsetningen i all hovedsak å redusere denne avstanden, for min del kan det være vel så viktig å øke den”.

To ulike bileteseriar vert presentert i Galleri GIGA; Gartnarblikket og Søsken. I den første er det variasjonar over gitte motiv montert saman i eit strengt rutemønster. Den andre serien Søsken, brukar den samme fotobaserte grafiske djuptrykkteknikken, men her har forma og monteringa teke ein helt annen retning.

”Det er i vår også 18 år siden Rita Marhaug avla sin hovedfagseksamen.”

Rita Marhaur er fødd i 1965. Ho bur og arbeider i Bergen, er utdanna frå Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB), hovedfag –89, kunsthistorie mellomfag fra Universitetet i Bergen –96. Marhaug arbeider som høgskulelektor ved KHiB ved Avdeling for spesialisert kunst, fagområde grafikk. Har siden avslutta utdanning delteke på ei rekke gruppe- og separatutstillingar nasjonalt og internasjonalt. Marhaug har mottatt fleire stipend/priser, blant anna Statens 3-årige arbeidsstipend 2 gonger.

Viktige uttrykksmidler: Grafikk, teikning, fotografi, video og performance

Utstillinga står til 24. april.
Med venleg helsing
Oddrun Helvik

Velkommen.

www.gallerigiga.no

Print this page