AKTIVITET 2018

Rita Marhaug

viser utstillingen TIDE
i Galleri Christinegaard, Bergen
22. mai tom 17. juni.
Åpning tirsdag 22. mai kl. 19.00.
Åpningstider: lørdag og søndag kl. 12.00-16.00

Ved siden av grafikk og performance er tegning, fotografi, video og installasjon brukte medier i Marhaug sitt kunstnerskap. Hun har deltatt på en rekke utstillinger og performancekunstfestivaler i inn og utland. I sine senere produksjoner har gjennomgående tema vært sansing og transformasjon. I fotografi og performance har dyr og mennesker bidradd som aktører.

I utstillingen TIDE vil publikum møte nye og gamle elementer. En serie fotografi med samme tittel viser motiv der de to aktørene befinner seg i tidevannsonen. Mor og datter utfolder seg i like kostymer på en stor tangflate. Marhaug bruker ofte autobiografiske element i verkene. Intensjonene er imidlertid å peke på allmenne fenomen og situasjoner. TIDE viser både til tidevannet, og tidens gang slik den forbinder og skiller generasjoner. Bak kamera er Marhaugs eldste datter Emilie, mens Sofie igjen bidrar som modell sammen med sin mor.

Installasjonselementene i rommet har tre hovedkomponenter: et stort hudaktig transparent tekstil drapert gjennom et utstillingsmonter. Videre har 14 kilo skjell fra kongsneglen en sentral plass i utstilingsrommet. Marhaug gjorde i forkant av utstillingen en kroppsanalyse som konkluderte at skjelettet hennes utgjør14 kilo av kroppen.

Print this page