Kunstnerverksteder cs55

   Om cs55        Kunstnere/Artists        Atelier for nyutdannede         Prosjekt- og visningsrommet        Fellesverkstedet        Aktiviteter        Lenker        English    
  Kunstnere/Artists
    Anne Lise Karlsen
    Azar Alsharif
    Caroline Kierulf
    David A. Rios
    Ingrid Bjørnseth
    LisBeth Johansen Sjøvoll
    Mette Sandfær
    Nina Grieg
    Tom Kosmo

 

Seminar Trondheim 2008

Høsten 2008 ble jeg invitert til å holde et seminar på ISAK (Internasjonalt kultursenter i Trondheim), i forbindelse med den årlige World Music Festivalen, Transform. Seminaret het Transform Me! og besto av samtaler mellom åtte personer inne på ISAK 31.10, og intervjuer ute på caféer i Trondheim dagen etter 01.11.

Tradisjonelt sett ser vi på land i Vesten som ”vellykket” og ”utviklet”, og land i Latin-Amerika, Asia og Afrika som fremdeles har en vei å gå før de oppnår den samme status. Derfor er det vanlig å se på mennesker i Vesten som eksportører av kunnskap til ”underutviklede” områder.

Norge er blitt et land der det nå bor mennesker fra hele verden. Ca. 5,7% av Norges befolkning er innvandret fra andre kontinent, hovedsaklig fra Afrika, Asia og Latin-Amerika. Er det i denne forbindelse naturlig for nordmenn å legge fra seg ”ekspertrollen” fra bistands og fredsarbeid, og lære av, og tilnærme seg den kulturrikdom innvandrere i Norge har å by på?

Fredag ettermiddag/ kveld diskuterte åtte personer bosatt i Norge, men med erfaring og bakgrunn fra andre kontinent og kulturer, hva det er ønskelig å ta imot av lærdom og kulturelle verdier fra landområder som blir sett på som mindre utviklet enn oss.

Gruppe med nordmenn diskuterer;
Ønsker vi forandringer i Norge som immigranter fra L-Amerika, Asia og Afrika kan hjelpe oss med ? Er det spesielle utfordringer vi står overfor i Norge som vi trenger hjelp til å løse?

Grupper fra Afrika, Latin-Amerika og Asia diskuterer;
Er det nye elementer fra din bakgrunn fra et annet kontinent som kunne beriket det norske samfunn, eller erfaringer som kunne bidratt til å løse utfordringer som nordmenn står overfor?

Lørdag 01.11 gikk vi på caféer i Trondheim og spurte nordmenn om hva de mente innvandrere fra ikke - vestlige kulturer hadde å tilføre den norske.




Printer friendly version


Read file



 
Seminar ISAK, 2008
Seminar ISAK, 2008
Seminar ISAK, 2008
Seminar ISAK, 2008