Kunstnerverksteder cs55

   Om cs55        Kunstnere/Artists        Atelier for nyutdannede         Prosjekt- og visningsrommet        Fellesverkstedet        Aktiviteter        Lenker        English    
  Aktiviteter
    LisBeth J.Sjøvoll
    David A. Rios
    Bjørg Taranger
    Marianne Berg og Astrid Sleire
    Carl Martin Hansen
    Rakel Elice Huglen
    Caroline og Annette Kierulf
    Magnhild Øen Nordahl
    Caroline og Annette Kierulf
    Astrid Sleire
    Aggi Folgerø Johannessen
    LisBeth J. Sjøvoll og Robert Alda
    Carl Martin Hansen
    Bjørg Taranger
    Magnhild Øen Nordahl
    Magnhild Øen Nordahl
    Soups&Stories på Voss
    Rita Marhaug
    Carl Martin Hansen
    Nina Grieg
    Ledig atelier
    Magnhild Øen Nordahl
    Magnhild Øen Nordahl
    Nina Grieg og Gitte Sætre
    Gitte Sætre
    Vigdis Hareide

 

 

Carl Martin Hansen

Mai 2015


Utstillingsåpning Galleri Svalbard 17. mai kl. 16.00.

Carl Hansen jobber med både 2- og 3- dimensjonale uttrykk, maleri/ tegning, skulptur og romlige installasjoner. Arbeidene synliggjør drømmer, indre bilder og impulser. Uttrykkene spenner til sammen opp et visuelt og tankemessig rom omkring den samme visjonen. Landskapet har vært en gjennomgående tråd gjennom hans kunstneriske produksjon, men også slektskapet til musikken og til kroppslige former kan spores i uttrykkene. Samtidig står verkene åpne, med mulighet for lesninger i helt andre retninger.
Utstillingen Rock Stories i Galleri Svalbard vil bestå av nye arbeider i både 2- og 3- dimensjonale uttrykk. Tittelen har en dobbelt bunn i forhold til både musikk og landskap. Utstillingen skal skape en romlig og visuell opplevelse for publikum med åpenhet for egne tolkninger.
Et hovedelement på utstillingen vil være et større skulpturelt objekt støpt i aluminium. Inspirasjonen for arbeidet er både musikalske impulser samt landskapsmessige og kroppslige referanser. Det organiske og sensuelle formspråket veies opp mot valget av aluminium som et «rasjonelt» industrielt materialuttrykk. Skulpturen vil danne en motvekt til installasjonen av malerier og tegninger.
I arbeidene med fargeblyant på papir har Hansen hatt et både musikalsk og landskapsmessig utgangspunkt, med intuisjonen og det ubevisste som viktige elementer. Hans nyeste arbeider i akryl har mange forbindelser og assosiasjoner til musikalske harmonier og til skulpturelle, kroppslige former. I serien på mdf-plater står maleriets kraftigere, mer substansielle uttrykk i kontrast til fargeblyantens spinklere strek.
Hansen har også jobbet med malerier på silikongummi. Her gir det transparente materialet mulighet for en mer romlig og direkte opplevelse for publikum. Lyset og materialiteten gir på denne måten maleriene skulpturelle kvaliteter. I Galleri Svalbard vil det vises et utvalg av disse arbeidene i stort format, montert fritt hengende som en installasjon i rommet.
Utstillingen vises fra 17. mai til 12. juni 2015. Velkommen!

Jan Martin Berg
Gallerileder
Galleri Svalbard
Postboks 350
9171 Longyearbyen
+47 79 02 23 40
+47 481 47 441

Read file
 FM15/Invitasjonskort_CMH.pdf

Get Adobe Reader